NARAVNA LEPOTA IN ZDRAVJE S TRADICIJO
blagajna
MOJA KOŠARICA
Proizvodov: 0
Skupaj: 0,00 EUR
   Pokličite nas še danes
040 474 672
BREZPLAČNA DOSTAVA
pri nakupu nad 60 EUR
Naruđbe Hrvatska

Čiščenje obraza in izdelki za čiščenje

ciscenje-obraza

Čiščenje obraza in izdelki za čiščenje

S čiščenjem obraza odstranimo odmrle celice, prah, nečistoče in ličila. Koža tako lažje in učinkoviteje opravlja svoje funkcije. Šele takrat ko je koža temeljito očiščena se lahko prične z nego.

Čiščenje glede na tip kože

Obraz čistimo glede na vrsto in stanje same kože. Suho kožo se temeljito očisti zvečer tako, da odstrani nečistoče, ki so se v teku dne oprijele na kožo in ličila. Zjutraj zadostuje, da se obraz osveži s tonikom na kar se na kožo aplicira dnevna vlažilna (hidratantna) krema. pomembno je da se nanos opravi takrat ko je tonik na koži še vlažen, kajti pore s tem še niso povsem zaprte in krema tako lažje prodira v kožo ter dlje časa zadržuje vlago v njej. Za mešan in masten tip kože se izdelke za čiščenje kože uporablja na enako zjutraj kot zvečer. Mastna koža čez noč proizvede nekoliko več loja katerega brez aktivnih snovi za umivanje ni mogoče odstraniti.

Vrstni red čiščenja

Postopek čiščenja se prične pri očeh. V primerih ko se uporabljajo vodoodporna ličila le-ta naj se odstranjujejo s posebni oljnimi odstranjevalci. Slednji odlično topijo smole in voske, ki so kot sestavine v izdelkih zato je odstranjevanje in negovanje kože okoli oči veliko lažje in učinkoviteje. po izvedenem postopku se ostale predele obraza očisti mlekom ali gelom na kar sledi uporaba tonika, katerega naloga je da kožo osveži, zapre pore in uravnoveša Ph (kislost kože). Periodično se posebno priporoča uporaba pilinga in maske za čiščenje kože. Priporočljivo je, da se izdelki prilagajo posameznemu tipu kože.

Izdelki za čiščenje obraza

Čistilna mleka
Za normalen ali suh tip kože se čiščenje kože na obrazu najpogosteje uporabljajo čistilna mleka. Po nanosu v prvi fazi kožo pomirijo (pore se odprejo) in v drugi čistijo oziroma ličila odstranjujejo). Z njimi se ne odstranjuje vodoodpornih maskar, kajti z drgnjenjem se lahko poškoduje kožo, ki je okoli oči tanjša.
Čistilne kreme
So odličen odstranjevalec ličil. Primerne so predvsem za suho kožo, saj poleg čiščenja kožo tudi navlažijo, nahranijo in ustvarjajo občutek ugodja. Krema za odstranjevanje ličil nudi čistočo, vlažnost, sijaj.
Čistilni geli
Omogočajo intenzivnejše čiščenje in so najbolj primerni za mešane in mastne tipe kož. Pore odpirajo in aktivno odstranjujejo nečistoče iz kože. Na voljo so v obliki nemastnih hidrogelv za normalno ali mastno kožo in kot geli z maščobnimi sestavinami za suho kožo. Pomešani z malo vode se rahlo zapenijo, kar se izpere z večjo količino vode. Za tem sledi nanos tonika ali losjona, ki kožo osveži in zapre pore.
Čistilna olja
Namenjena so čiščenju suhe in občutljive kože okoli oči. Dodane imajo blage emulgatorje, ki koži omogočajo da ličila blagodejno in učinkovito odstranijo.
Čistilne pene
Na policah jih najdemo v obliki hidrogelov, ki se zapenijo ob stiku z vodo, ali emulzije, ki se v obliki pene iztisne iz embalaže. Izbirajo se glede na tip kože (normalna do suha, mešana do mastna). Vse vrste pen se odlično izpirajo z vodo.
Čistilni robčki (vlažni)
Hitro in učinkovito odstranjujejo ličila v celoti. Kožo nežno očistijo, osvežijo in tonirajo. Spiranje po uporabi ni potrebno.
Pilingi
Pilingi z mehanskimi zrnci omogočajo preprosto in učinkovito čiščenje povrhnjice kože. Izbirajo se glede na tip kože. Za suho kožo so zrnca kremna in mehka, za mešano in mastno pa groba in spužvasta.

Z uporabo pilingov se vzpodbuja regeneracija kože in prekrvavitev. Nanos se opravlja z rahlimi krožnimi gibi po celem obrazu, razen na predelih okoli oči in ust. Za tem sledi globinsko čiščenje s primerno masko.
Čistilne maske
Kožo globinsko čistijo in negujejo. Najpogosteje so iz gline (kaolin), katere naloga je da nečistoče in odmrle celice veže nase. Poznamo maske »peel-off«, kremne maske in mešane maske. Izbiramo jih glede na tip in stanje kože.

Za suho kožo so predvsem primerne maske, ki kožo vlažijo, hranijo in pomirjajo in pomembno se je izogibati maskam, ki se na koži strdijo v nasprotju z mastnim tipom kože. Primerne so maske, ki pore krčijo in absorbirajo odvečno maščobo s povrnjice. Temeljijo naj na vlaženju z rastlinskimi izvlečki, ki delujejo antibakteriološko.
Tonik
Tonik je sredstvo za osvežitev kože, zapiranje por in uravnovešanje kisloti kože. V sestavi vsebuje alkohol (sveži kožo), katerega stopnja je opredeljena na tip kože. Najpogosteje bolj kot je koža mastna, večja je stopnja alkohola in nasprotno. Pri suhem tipu kože se priporoča uporaba tonika ali losjona, ki ne vsebuje alkohola (koža je tanjša in bolj občutljiva). Ostali tipi kože to dopuščajo. Na voljo so tudi toniki v gelu, ki so veliko bolj vlažilni in so odlična podlaga za ličila.

Deli vsebino s svojimi prijatelji!

Preberite tudi

Pravilna nega suhe kože

Suha koža si zasluži posebno pozornost še posebno v jesenskem in zimskem času, ko zunanji dejavniki kot sta veter in mraz nežno in občutljivo kožo še dodatno obremenjujejo.

Odprava brazgotin in umirjena, ter lepša koža

Naša zadovoljna uporabnica želi z vami deliti mnenje o neverjetnih učinkih delovanje kreme Mentaten.

Test uporabnikov krem Šaljić melemi!

Po novem sem navdušena »fanica« Šaljić melemov! Ti produkti obstajajo na trgu že dolgo časa, le sama pa sem za njih slišala nedavno.