NARAVNA LEPOTA IN ZDRAVJE S TRADICIJO
blagajna
MOJA KOŠARICA
Proizvodov: 0
Skupaj: 0,00 EUR
   Pokličite nas še danes
040 474 672
BREZPLAČNA DOSTAVA
pri nakupu nad 60 EUR
Naruđbe Hrvatska

Pravilna nega suhe kože

dehidracija Suha koža si zasluži posebno pozornost še posebno v jesenskem in zimskem času, ko zunanji dejavniki kot sta veter in mraz nežno in občutljivo kožo še dodatno obremenjujejo. Kljub želji, da bi svojo kožo s široko dostopnimi kozmetičnimi izdelki zaščitili in negovali, z njihovo uporabo vseeno ne smemo pretiravati. Premišljena in zmerna nega suhe in občutljive kože je tista, ki nam bo zares pomagala.

Nasvete za nego suhe kože smo razdelili na tiste, ki se dotikajo nege obraza, in tiste, ki  govorijo o negi telesa. Vsekakor je nega obraza nekoliko zahtevnejša, saj je za optimalne rezultate potrebnih več stopenj, kar pa ne pomeni, da je najpomembnejša. Enako pozornost si zasluži tudi suha in občutljiva koža telesa kljub manjšemu številu izdelkov, ki so na voljo in ki jih priporočajo.

Nega suhe kože obraza – individualni jutranji in večerni obred

Nega obraza se začne že zjutraj, še preden stopimo v stik z zunanjimi dejavniki, ki obremenjujejo našo kožo. Lahko bi torej rekli, da zjutraj opravimo nekakšno preventivno nego, ki kožo pripravi na dnevni stres. 

Največkrat gre za nego v treh stopnjah – čiščenje obraza, nega s tonikom in hranjenje ter vlaženje s kremo

Za čiščenje suhe in občutljive kože uporabljajmo izdelke, ki spoštujejo naravni pH kože. Kožo čistimo z mehkimi vatnimi blazinicami oziroma po navodilu na izdelku.
Enako pomemben korak je nanos ustreznega tonika za suho kožo, ki slednjo ponovno navlaži, predvsem pa jo pripravi na nanos kreme, ki bo našo kožo nahranila, navlažila in zaščitila. 

Zaključek jutranje nege predstavlja ustrezna krema za obraz. Kot že rečeno slednja poskrbi, da koža pridobi potrebne hranilne snovi in vlago, s čimer je pripravljena na dejavnike stresa skozi cel dan vse do večerne nege. 

S takšno jutranjo nego je koža obraza očiščena, zaščitena in nahranjena skozi ves dan, v izrednih primerih suhosti pa lahko poskrbimo tudi za dodatno vlaženje. Na potovanjih, na delovnem mestu z zelo suho klimo ali v zelo vetrovnem vremenu nas lahko spremlja tudi kakšen serum, ki pomaga obnoviti zaščito, ki smo jo dosegli že zjutraj.

Zvečer je nega suhe in občutljive kože obraza podobna tisti zjutraj, le da je priporočljivo dnevno kremo za obraz nadomestiti z ustrezno nočno kremo, ki skrbi za regeneracijo in hranjenje celic kože. 

Suha koža posebne nege odstranjevanja odmrlih celic ali obraznih mask, ki še bolj izsušujejo kožo, ne potrebuje, vseeno pa lahko za njeno razvajanje in nego po potrebi uporabimo masko za obraz, ki koži zagotavlja vlažnost in pomirja od zunanjih dejavnikov razdraženo kožo. 

Nega suhe kože telesa – pomemben dejavnik pri splošnem počutju

Ni samo obraz tisti, ki je dnevno izpostavljen zunanjim dejavnikom in stresu. Tudi suha in občutljiva koža rok, nog in ostalega telesa potrebuje posebno nego in zaščito. Odpravljanje zategnjenosti, trde in razpokane kože lahko pomembno vpliva na celotno počutje in udobje v lastnem telesu.

Najpogosteje so v jesenskem in zimskem času vremenskim dejavnikom izpostavljene roke, dodatno obremenitev slednjim pa predstavlja še množica drugih dejavnikov, pri čemer so med bolj agresivnimi predvsem voda in detergenti. Vsakodnevna nega suhe, razpokane in občutljive kože rok je prav zato izredno pomembna. Le z njo se lahko izognemo znakom staranja, za katere so roke še posebno dovzetne. Najpogosteje uporabimo kremo, ki vlaži brez maščenja in se hitro vpija. 

Podobno je tudi s kožo na nogah, ki je prav tako vsakodnevno obremenjena, a s povsem drugačnimi dejavniki. Tu lahko govorimo o suhi in trdi koži zaradi dolgotrajnega stoječega položaja in nošnje nezračne ali tesne obutve. Pri negi stopal je zato priporočljiva uporaba izdelka, ki kožo mehča in osveži.

Suha koža je lahko problem tudi na širšem predelu telesa. Kljub temu, da so takšne težave bolj značilne za polente mesece, ko smo izpostavljeni soli iz morske vode, potu in večkrat uporabljamo tuš, pa je nega telesa s suhim tipom kože prav tako pomembna jeseni in pozimi. Pomembno je, da po kopanju ali tuširanju kožo, ki je nagnjena k suhosti in občutljivosti, ustrezno negujemo z izdelki kot so losjon, mleko ali maslo za telo, ki koži vračajo njeno naravno zaščito ter jo hranijo in vlažijo. 

Deli vsebino s svojimi prijatelji!

Preberite tudi

Odprava brazgotin in umirjena, ter lepša koža

Naša zadovoljna uporabnica želi z vami deliti mnenje o neverjetnih učinkih delovanje kreme Mentaten.

Test uporabnikov krem Šaljić melemi!

Po novem sem navdušena »fanica« Šaljić melemov! Ti produkti obstajajo na trgu že dolgo časa, le sama pa sem za njih slišala nedavno.

Čiščenje obraza in izdelki za čiščenje

S čiščenjem obraza odstranimo odmrle celice, prah, nečistoče in ličila. Koža tako lažje in učinkoviteje opravlja svoje funkcije. Šele takrat ko je koža temeljito očiščena se lahko prične z nego.