ŠALJIĆ MELEMI 
Kaj je v moji košarici
 
Elektronski naslov:
Geslo:
Pozabljeno geslo | Nov kupec
 

 
Izdelkov: 0
Znesek: 0.00 EUR
 

  Pri naročilih višjih od 70 EUR je DOSTAVA BREZPLAČNA

  Naročila višja od 70eur - 5% popusta! Naročila višja od 200eur - 10% popusta! NAROČILA PO PREDRAČUNU POŠTNINA SAMO 2 EUR!

 • <h1>Pri naročilih višjih od 70 EUR je DOSTAVA BREZPLAČNA</h1> :: <h3>Naročila višja od 70eur - 5% popusta!
 Naročila višja od 200eur - 10% popusta!                  
NAROČILA PO PREDRAČUNU POŠTNINA SAMO 2 EUR!</h3>
 • Pronasol natural, SPF20, SPF40 zaščita pred soncem

  Sestavine naravnega izvora v mleku SPF 20 in SPF 40 poskrbijo za naravno zaščito in omogočajo dvajset do štirideset krat daljšo izpostavljenost soncu.

 • <h1>Pronasol natural, SPF20, SPF40 zaščita pred soncem</h1> :: <h3>Sestavine naravnega izvora v mleku SPF 20 in SPF 40 poskrbijo za naravno zaščito in omogočajo dvajset do štirideset krat daljšo izpostavljenost soncu.</h3>
 • Pronasol kids, SPF40 Krema za sonce za otroke

  Sestavine naravnega izvora sestavljajo mleko PRONASOL kids SPF 40 z dodatkom ekstrakta kamilice za brezskrbno izpostavljanje otroške kože soncu.

 • <h1>Pronasol kids, SPF40 Krema za sonce za otroke</h1> :: <h3>Sestavine naravnega izvora sestavljajo mleko PRONASOL kids SPF 40 z dodatkom ekstrakta kamilice za brezskrbno izpostavljanje otroške kože soncu.</h3>
 • Melop E krema za opekline

  Balzam je zelo učinkovit tudi pri odpravljanju brazgotin in keloidov nastalih od opeklin in drugih vrst poškodb. Prioproča se tudi za nego kože po sončanju.

 • <h1>Melop E krema za opekline</h1> :: <h3>Balzam je zelo učinkovit tudi pri odpravljanju brazgotin in keloidov nastalih od opeklin in drugih vrst poškodb. Prioproča se tudi za nego kože po sončanju.</h3>
 • Melop G krema za celjenje ran

  MelOp – G predstavlja ekstrakt zdravilnega zelišča iz zadnjega obiranja olivnega olja in čebeljega voska. Namenjen je celjenju ran na obrazu in telesu nastalih zaradi poškodb.

 • <h1>Melop G krema za celjenje ran</h1> :: <h3>MelOp – G predstavlja ekstrakt zdravilnega zelišča iz zadnjega obiranja olivnega olja in čebeljega voska. Namenjen je celjenju ran na obrazu in telesu nastalih zaradi poškodb.</h3>
Kategorije
 
Informacije
Veleprodaja

O proizvajalcu ŠALJIĆ MELEMI

Naruđbe Hrvatska

Obvestilo o piškotkih

Dostava izdelkov

Kaj so strije

Krema za strije

Jamstvo o originalnih izdelkih

Varnost podatkov

Pogoji nakupa izdelkov

 
Aktualno
Melop E - krema (balzam) za opekline in brazgotine (150ml)
Melop G - balzamična mast za opekline (35g)
Melop G - balzamična mast za opekline (35g)
PRONASOL SPF 20 - krema za sončenje (200ml)
Melop E - krema (balzam) za opekline in brazgotine (150ml)
PRONASOL komplet - kreme za sončenje
Melop G - balzamična mast za opekline (60g)
 

 
O proizvajalcu ŠALJIĆ MELEMI

Šaljić Melemi Preduzeće za proizvodnju prirodnih melema, d.o.o., Beograd, Srbija  l  www.saljic.rs

Podjetje Šaljić Melemi proizvaja balzame za opekline, sončenje, nego obraza in telesa. To so tradicionalni naravni balzami, narejeni iz ekstrakta zdravilnih rastlin zadnjega obiranja v naravnem in nepredelanem olivnem olju. Balzami družine Šaljić so uradno na tržišču od leta 1986.

Moč narave!

Davnega leta 1971 se je v takratni jugoslovanski reviji o televiziji, z naslovom TV revija, pojavil članek »Živim, toda ogenj me je ubil«, ki je opisoval nesrečno usodo znane hollywoodske igralke in pevke Kitty Swan ter vzbudil pozornost Jovana Šaljića, zeliščarja iz Ivangrada.

Z zanimanjem je nekajkrat prebral članek, ki ga je iz tujega tiska prenesla omenjena revija in ki je govoril o tem, kako je igralka med snemanjem filma o Tarzanu padla v ogenj. V prispevku je bilo zapisano: telo znane igralke se je v trenutku spremenilo v gorečo baklo, od njenega privlačnega videza pa so ostale le velike, rdeče brazgotine. »Sem človek brez kože,« je takrat izjavila Kitty Swan.
Dopisnik TV revije je z novico in razlago, da je pri zdravljenju igralke sodelovalo zelo veliko priznanih ameriških zdravnikov, med drugim zapisal: sodobna medicina je pred silo ognja še danes brez moči. Zdravniki so poudarili, da ima človek, ki dobi tovrstne in tako številne opekline, veliko srečo, da sploh preživi. Kitty Swan jo je odnesla z brazgotinami na telesu, ki se jih ni dalo popraviti ali zmanjšati niti s takrat najmodernejšimi kirurškimi posegi in vse je kazalo, da bo »Tarzan v krilu« zavedno ostal iznakažen.

Preprost zeliščar iz Ivangrada, ki je bil do takrat v širši javnosti povsem neznan, je v uredništvo TV revije poslal pismo s prošnjo, naj znano igralko pokličejo in povabijo k njemu, da jo s svojimi želišči in recepti, ki jih je podedoval od prednikov, poskusi pozdraviti. V pismu je takrat zapisal: »V petdesetih letih, kolikor imam izkušenj z ljudskim zdravilstvom, sem prišel do spoznanja, da sodobna medicina v kratkem času in brez plastične kirurgije ni sposobna popolnoma in brezhibno ozdraviti brazgotin, nastalih pri opeklinah. Ker ste napisali, da Kitty Swan čaka 2-letno zdravljenje in da bo kljub temu ostala iznakažena, sem se odločil, da ji ponudim zdravljenje preko vaše revije«.

Ponudba je bila presenetljiva, njena vsebina pa se je zdela neverjetna tudi zato, ker je znano igralko povabil anonimni in do takrat v širši javnosti neznani zeliščar. TV revija je poslala svoje novinarje v Ivangrad in ti so se čez nekaj dni vrnili s številnimi dokazi. Pristna pričevanja najrazličnejših ljudi so govorila v prid čudežnim ozdravitvam in moči zdravilnih »melemov«.

Šele takrat so novinarji poklicali nesrečno igralko, ki je sprejela zeliščarjevo povabilo in pripotovala v tedanjo Jugoslavijo ali natančneje v Ivangrad.

Po petmesečnem zdravljenju pri Šaljićevih je zadovoljna in srečna zapustila državo. Kljub temu, da je pripravke Jovana Šaljića začela uporabljati dokaj pozno (po sedmih ali osmih mesecih), so debele brazgotine izginile z njenega telesa, tako da so dermatologi, ki so spremljali njeno zdravljenje, izjavili da so rezultati neverjetni, osupljivi in naravnost čudežni. Novica o ozdravitvi je obšla svet.

V znak spoštovanja je Kitty Swan svojega zdravitelja iz Ivangrada obiskala vsako leto, vse do njegove smrti leta 1976. Do takrat je Jovan Šaljić nudil svojo pomoč vsem. ki so jo potrebovali. O tem pričajo pisna pričevanja znanih in neznanih ljudi, katerih usode niso bile nič manj nesrečne od nezgode, povezane z imenom Kitty Swan.

Nekaj sto let stara družinska tradicija se je nadaljevala tudi po smrti Jovana Šaljića. Njegovo izročilo s pripravki, izdelanimi po njegovih originalnih recepturah, še naprej negujejo njegovi potomci.

Moč ognja je ostala nespremenjena, moč sončnih žarkov pa je danes, z vsemi svojimi škodljivimi dejavniki, postala velika grožnja za človeka. Zato je linija izdelkov, ki pomagajo sodobnemu človeku, toliko bolj pomembna. Moč narave, ki jo je ljudski zdravilec Jovan Šaljić poznal in ji neskončno zaupal, še danes živi v delu njegovih potomcev in v izdelkih, ki jih le-ti izdelujejo.


Nadaljuj
 
DERMA OP, Prodaja kozmetičnih proizvodov in svetovanje d.o.o. Kajuhova 1, 8250 Brežice +386 (0)41 369 983, +386 (0)41 712 979 saljic.melemi@gmail.com
PROIZVAJALEC: Šaljić Melemi Preduzeće za proizvodnju prirodnih melema, d.o.o., Beograd, Srbija   www.saljic.rs