NARAVNA LEPOTA IN ZDRAVJE S TRADICIJO
blagajna
MOJA KOŠARICA
Proizvodov: 0
Skupaj: 0,00 EUR
   Pokličite nas še danes
040 474 672
BREZPLAČNA DOSTAVA
pri nakupu nad 60 EUR
Naruđbe Hrvatska

Šaljić Melemi

Podjetje Šaljić Melemi proizvaja balzame za opekline, sončenje, nego obraza in telesa. To so tradicionalni naravni balzami, narejeni iz ekstrakta zdravilnih rastlin zadnjega obiranja v naravnem in nepredelanem olivnem olju. Balzami družine Šaljić so uradno na tržišču od leta 1986.

Moč narave!

Davnega leta 1971 se je v takratni jugoslovanski reviji o televiziji, z naslovom TV revija, pojavil članek »Živim, toda ogenj me je ubil«, ki je opisoval nesrečno usodo znane hollywoodske igralke in pevke Kitty Swan ter vzbudil pozornost Jovana Šaljića, zeliščarja iz Ivangrada.Z zanimanjem je nekajkrat prebral članek, ki ga je iz tujega tiska prenesla omenjena revija in ki je govoril o tem, kako je igralka med snemanjem filma o Tarzanu padla v ogenj. V prispevku je bilo zapisano: telo znane igralke se je v trenutku spremenilo v gorečo baklo, od njenega privlačnega videza pa so ostale le velike, rdeče brazgotine. »Sem človek brez kože,« je takrat izjavila Kitty Swan.
Dopisnik TV revije je z novico in razlago, da je pri zdravljenju igralke sodelovalo zelo veliko priznanih ameriških zdravnikov, med drugim zapisal: sodobna medicina je pred silo ognja še danes brez moči. Zdravniki so poudarili, da ima človek, ki dobi tovrstne in tako številne opekline, veliko srečo, da sploh preživi. Kitty Swan jo je odnesla z brazgotinami na telesu, ki se jih ni dalo popraviti ali zmanjšati niti s takrat najmodernejšimi kirurškimi posegi in vse je kazalo, da bo »Tarzan v krilu« zavedno ostal iznakažen.

Preprost zeliščar iz Ivangrada, ki je bil do takrat v širši javnosti povsem neznan, je v uredništvo TV revije poslal pismo s prošnjo, naj znano igralko pokličejo in povabijo k njemu, da jo s svojimi želišči in recepti, ki jih je podedoval od prednikov, poskusi pozdraviti. V pismu je takrat zapisal: »V petdesetih letih, kolikor imam izkušenj z ljudskim zdravilstvom, sem prišel do spoznanja, da sodobna medicina v kratkem času in brez plastične kirurgije ni sposobna popolnoma in brezhibno ozdraviti brazgotin, nastalih pri opeklinah. Ker ste napisali, da Kitty Swan čaka 2-letno zdravljenje in da bo kljub temu ostala iznakažena, sem se odločil, da ji ponudim zdravljenje preko vaše revije«.

Ponudba je bila presenetljiva, njena vsebina pa se je zdela neverjetna tudi zato, ker je znano igralko povabil anonimni in do takrat v širši javnosti neznani zeliščar. TV revija je poslala svoje novinarje v Ivangrad in ti so se čez nekaj dni vrnili s številnimi dokazi. Pristna pričevanja najrazličnejših ljudi so govorila v prid čudežnim ozdravitvam in moči zdravilnih »melemov«.

Šele takrat so novinarji poklicali nesrečno igralko, ki je sprejela zeliščarjevo povabilo in pripotovala v tedanjo Jugoslavijo ali natančneje v Ivangrad.

Po petmesečnem zdravljenju pri Šaljićevih je zadovoljna in srečna zapustila državo. Kljub temu, da je pripravke Jovana Šaljića začela uporabljati dokaj pozno (po sedmih ali osmih mesecih), so debele brazgotine izginile z njenega telesa, tako da so dermatologi, ki so spremljali njeno zdravljenje, izjavili da so rezultati neverjetni, osupljivi in naravnost čudežni. Novica o ozdravitvi je obšla svet.

V znak spoštovanja je Kitty Swan svojega zdravitelja iz Ivangrada obiskala vsako leto, vse do njegove smrti leta 1976. Do takrat je Jovan Šaljić nudil svojo pomoč vsem. ki so jo potrebovali. O tem pričajo pisna pričevanja znanih in neznanih ljudi, katerih usode niso bile nič manj nesrečne od nezgode, povezane z imenom Kitty Swan.

Nekaj sto let stara družinska tradicija se je nadaljevala tudi po smrti Jovana Šaljića. Njegovo izročilo s pripravki, izdelanimi po njegovih originalnih recepturah, še naprej negujejo njegovi potomci.

Moč ognja je ostala nespremenjena, moč sončnih žarkov pa je danes, z vsemi svojimi škodljivimi dejavniki, postala velika grožnja za človeka. Zato je linija izdelkov, ki pomagajo sodobnemu človeku, toliko bolj pomembna. Moč narave, ki jo je ljudski zdravilec Jovan Šaljić poznal in ji neskončno zaupal, še danes živi v delu njegovih potomcev in v izdelkih, ki jih le-ti izdelujejo.

Proizvajalec:

Šaljić Melemi Preduzeće za proizvodnju prirodnih melema, d.o.o., Beograd, Srbija  l  www.saljic.rs